Ridlägerundervisning

Första dagen är det ett ridpass där Du får lära känna Din lägerhäst. Resten av dagarna är det uppdelat på två ridpass per dag med dressyr, hoppning eller terrängridning.

 

Gymkhana och barbackaridning mm ordnas efter elevernas önskemål.

Speciellt för Vallas ridläger är introduktionen i TTEAM och Centrerad ridning. TTEAM är en träningsmetod som betonar samspelet mellan häst och ryttare och Du får prova på övningar både från marken och i ridundervisningen. Centrerad ridning är bra för ryttarens smidighet och balans samt förbättrar sits och följsamhet.

Ridlägeransvarig med RIK-0, PRIK-I, PRIK-II, SRR- kurs och kurser i TTEAM och Centrerad ridning. Medhjälpare är elever som rider på ridskolan under vinterhalvåret. De bor också i flygelbyggnaden. på kvällarna ordnar de roliga aktiviteter som alla kan vara med på.

Antal deltagare på varje läger är normalt 6-8 stycken, men det finns plats för ytterligare 2-3 elever om de har med sig egna hästar.

 

Mat och boende

maten är viktig, inte minst för att Du ska trivas och därför har vi valt en matsedel med god husmanskost, t ex spagetti och köttfärssås. Till efterrätt är det glass, chokladpudding eller paj.

Du får frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsfika.

Du bor i en flygelbyggnad med 2-6 bäddar i varje rum. I huset finns WC, varmvatten och dusch.

 

Målsättning

Vår målsättning är att i elevens eget tempo öka kunskapen om hästar både i teori och praktik; att träna kommunikation och följsamhet på marken och vid ridning samt att på fritiden umgås under trevliga former.

 

Ridläger 2015

 

1. 21 juni - 25 juni 5 dagar 3350kr

2. 27 juni - 1 juli 5 dagar 3350kr

 

 

Dagläger

 

Info kommer inom kort.

2 läger planerade.

 

 

Betalning

Sätt in anmälningsavgiften 1000kr på PG Lola Johansson Hunter 453 9306-3 i samband med att du sänder in anmälningsblancketen.Resterande avgift ar vi tacksam om du sätter in senast två veckor före din ridlägervistelse.Alla ridlägerdeltagare får en utrustningslista och vägbeskrning utskickad i maj.

Aktiviteter

Dressyr

Hoppning

Terrängridning

Gymkana

Barbackaridning

TTEAM

Centrerad ridning

Fritidsmys

Sov på höskullen Spelkväll lägerhuset

 

 

 

 

Hovslageri

Möjlighet till att få en unik inblick i hovslageri under lägerveckan. Du får vara med hovslagaren på nära håll och om du vill kanske raspa en hov.

 

 

 

För bokning och information:

 

Valla Ponnyridläger • Vårfrukyrka Valla Säteri • 745 95 • ENKÖPING

Telefon: 0171-41 30 93

E-post: lola.johansson.hunter@gmail.com

E-post: hovslageren@gmail.com

 

Arrangör: Fam Johansson-Hunter • Ridlägeransvarig: Lola Johansson-Hunter